Logo Mamo Pracuj
Open menu
Pracuj

Znajdź wymarzoną pracę i pracodawcę.

Rozwijaj się

Pozwól się wesprzeć w rozwoju.

Inspiruj się

Sprawdź nasze propozycje dla Ciebie.

ZAINSPIRUJ SIĘ

Pyszne i łatwe ciastka orzechowe, które nie doczekają świąt

  • Joanna Gotfryd
  • 15 grudnia 2016
  • 1 MIN. CZYTANIA
5 składników i 3 zdania dotyczące wykonania. Pyszne i łatwe ciastka orzechowe, które znikną ze stołu jeszcze przed świętami, a w ich przygotowanie zaangażujesz dzieci. I nie ma szans, żeby się nie udały. Zainteresowana wolną chwilą, kiedy dzieci będą wałkować i wycinać? Zobacz jakie to proste.

Pierniczki upieczone i masz ochotę na więcej? A może dzieci chcą więcej zabawy w wykrawanie i ozdabianie? To niech się młodzież bawi, a Ty w weekend poczytaj książkę. Serio. Przepis jest tak łatwy, że dzieci (powiedzmy szkolne i wczesnoszkolne) zrobią ciastka samodzielnie.

Ciasteczka będą idealnie smakować z kawą w najbliższy weekend, bo kto powiedział, że muszą być na święta?

Składniki:

  • 1 kostka masła
  • 40 dag mąki
  • 10 dag mielonych orzechów włoskich
  • 2 żółtka
  • 15 dag cukru

Sposób wykonania:

Wszystko usiekać i zagnieść. W razie czego dodać 1-2 łyżki śmietany kwaśnej.
Wykroić ciasteczka, piec ok. 20-25 minut w 160 stopniach.

Proste? Banalne!!! My (tzn. moje dzieci) będziemy je robić już jutro! Smacznego!

Miłośnikom orzechów polecam jeszcze przepis na pyszne i eleganckie ciasto orzechowe. Z wpisu można się również dowiedzieć dlaczego w mojej rodzinie orzechowce dzielą się na maturalne i pogrzebowe 😛

Zobacz więcej

artykuł
  • Anna Łabno - Kucharska
  • 3 MIN. CZYTANIA
artykuł
  • Alicja Zielińska
  • 6 MIN. CZYTANIA
artykuł
śniadaniówka do szkoły
  • Redakcja portalu Mamo Pracuj
  • 8 MIN. CZYTANIA
artykuł
ciąża kwas foliowy
  • Dominika Kamińska
  • 6 MIN. CZYTANIA
artykuł
  • Alicja Zielińska
  • 3 MIN. CZYTANIA

+3 tys. mam w newsletterze

© Mamopracuj 2024

Skip to content